Et trygt og stabilt hjem for
voksne med psykiske lidelser

Et trygt og stabilt hjem for voksne med psykiske lidelser

Beboere og pårørende

Solstad tilbyr et botilbud til mennesker med psykiske lidelser. Vi tilbyr også et botilbud til demente med atferdsforstyrrelser og psykiske symptomer på demens (APSD). I de tilfeller kommunene selv ikke har tilbud tilpasset den enkelte og hvor det kan være vanskelig å klare seg alene i egen bolig, kan vi ta imot de som har behov for tett og god oppfølging i hverdagen. 

Som et privatdrevet senter med lang erfaring og høy kompetanse, tilbyr vi omsorg som både er personlig og tilpasset den enkeltes behov. På Solstad jobber vi tett med både beboere og pårørende for å skape et støttende og inkluderende fellesskap.

Vi tilbyr totalt 25 enerom fordelt på tre boenheter, hver med sine unike fasiliteter for å sikre en komfortabel og trygg hverdag for våre beboere. Våre boenheter er Solstad, Solborg og Solbo.

Salutogenese (2)

Solstad

Har 15 beboerrom, en stor felles stue og spisesal med utgang til en romslig terrasse og hage. Boenheten har også et eget treningskjøkken for beboerne.
Salutogenese

Solborg

Ligger i tilknytning til Solstad, har 5 beboerrom, to stuer, et eget kjøkken og en arbeidsstue som alle beboerne kan benytte. Boenheten har også utgang til hagen.
Salutogenese (3)

Solbo

Er en frittstående bolig med 6 beboerrom, alle med eget bad. Det er et felles kjøkken og stue, noe som gir en hyggelig og hjemlig atmosfære.
Kokken lager sunn mat

Servicetilbudet på Solstad

Vi tilbyr en rekke tjenester for å sikre at våre beboere har alt de trenger for en komfortabel og trygg hverdag.

  • Hovedkjøkken
  • Vaktmester og rengjøringspersonell
  • Tilsynspsykiater hver 4. uke
  • Tett samarbeid med fastleger
  • Fotpleie 1-2 ganger i måneden

Hvordan søke plass hos oss?

Her får du råd og veiledning på hvordan søke plass 

Utsikten ved Solstad

Slik går du frem for å søke

For å søke om plass på Solstad Bo og omsorgssenter, må du samarbeide med søknadskontoret i din kommune. Det er kommunen som innvilger heldøgnstjenester. I samarbeid med deg vil kommunen vurdere ditt behov for hjelp og finne ut om vårt tilbud passer for deg. Kommunen vil også sjekke om vi har ledig plass.

Hvis vi har en ledig plass som kan dekke dine behov, avtaler vi en samtale for å diskutere videre. Hvis du ønsker det, kan vi også tilby en omvisning på Solstad før du tar en endelig beslutning. Dette gir deg muligheten til å se våre fasiliteter og bli kjent med miljøet.

1. Kvalifiserer du til offentlig plass? Kontakt din kommune og sjekk hvilke rettigheter du har. Kommunen vil avgjøre om du tilfredsstiller kravene for plass hos oss.

2. Hvordan søke plass? Fatter kommunen vedtak om plass kan du sjekke om kommunen har avtale med oss. Har ikke kommunen allerede en avtale, ta kontakt så bistår vi videre i prosessen.

3. Hvordan flytte inn? Ved tildeling av plass trenger vi en del informasjon om deg slik at vi er best mulig forberedt og kan gjøre møte med oss til en trygg og god opplevelse for både beboer og pårørende

Beboerens første møte med Solstad

Hver beboer får en primærkontakt som vil være en faste kontaktperson. Vi legger stor vekt på at beboerne skal føle seg trygge og hjemme fra første dag. Ved innflytting kan vi hente beboerne der de allerede bor/er, for å sikre en god overgang.

Primærkontakten vil være til stede for å hjelpe beboer med å komme på plass og gjøre seg kjent med de andre beboerne og ansatte.

Ved innflytting er det primærkontakten som tar kontakt med pårørende for å sikre god kommunikasjon og trygghet fra første stund. Vi er her for å gjøre overgangen så smidig og hyggelig som mulig for både beboere og pårørende.

Besøk av pårørende

Vi legger stor vekt på å opprettholde en god kontakt mellom beboerne og deres pårørende, selv om dere bor i Oslo eller omegn.

Vi tilrettelegger gjerne for både besøk i boligen og hjemmebesøk for beboerne.

For pårørende som kommer med buss, henter vi dere på Vik og kjører dere tilbake når det passer. Beboere som kan reise alene, får hjelp til å komme seg til buss på Vik eller togstasjonen i Hønefoss. De som trenger følge, reiser sammen med en av våre ansatte ved hjemmebesøk etter avtale med dere.

Involvering og samarbeid med pårørende

Vi tilbyr samtaler med psykiater og andre fagpersoner etter ønske og samtykke fra beboeren. Vi legger til rette for at pårørende kan delta i samarbeidsmøter hvis det er ønskelig for både beboer og pårørende.

Fest for familie og venner

Hvert år, enten på våren eller høsten, arrangerer vi vår spesielle familiefest, en begivenhet som samler alle våre beboere sammen med deres kjære. På denne dagen åpner vi dørene for familie og venner, inviterer til en festmiddag og deler øyeblikk av glede og fellesskap. Det er en tid vi verdsetter høyt, hvor vi styrker båndene og skaper minner som varmer hjertene våre gjennom hele året.

Personalet vårt

Vårt team på Solstad består av sykepleiere, helsefagarbeidere, sosionomer, barnevernspedagoger, en tilsynspsykiater, kokk og annet omsorgspersonell. Vi sikrer at hver enkelt beboer mottar den individuelle oppfølgingen de behøver. Vi legger stor vekt på etterutdanning og gir våre ansatte muligheter til å videreutdanne seg gjennom fagbrev og høyere utdanning. Dette sikrer at de alltid er godt forberedt til å tilby omsorg basert på den nyeste kunnskapen og beste praksisene i feltet

Kontakt oss